Convulsii


Cap | Neurologie | Convulsii (Symptom)


O convulsie este un episod brusc de activitate electrica anormala a creierului. Convulsii recurente apar în epilepsie. O criza de epilepsie este definita ca un simptom tranzitoriu al activitatii neuronale anormale excesive sau sincrone în creier. Ea se poate manifesta ca o modificare în starea mentala, miscari tonice sau clonice, convulsii, si diverse alte simptome psihice (cum ar fi déjà vu). Convulsiile pot aparea de la copilarie la varsta mai inaintata.

Nu toate crizele arata la fel. De exemplu, convulsiile generalizate tonico-clonicie sunt caracterizate de convulsie si rigidizare a întregului corp, în timp ce în crizele de absenta, persoana ar putea sa apara ca si cum aceasta se uita în spatiu. Exista, de asemenea, alte crize care ar putea implica spasme de un deget sau o zona a corpului.

Cauze

Exista mai multe cauze ale convulsiilor. De exemplu, copiii mici si bebelusi sunt mai susceptibili in a face convulsii în anumite conditii, cum ar fi o febra sau prea multa apa. Pe de alta parte, accidentele vasculare cerebrale si tulburarile neurodegenerative, cum ar fi boala Alzheimer, pot face o persoana mai în vârsta mult mai sensibila la un atac de apoplexie. Cauzele convulsiilor includ, de asemenea ranit la cap, tumori cerebrale, infectii, tulburari metabolice, renuntarea de alcoolin dependenta, sau intoleranta ereditara la alcool.

...