Senzaţie de pete pe ochi


Ochi | Oftalmologie | Senzaţie de pete pe ochi (Symptom)


Descriere

Corpi straini in ochi sunt depozite sau condens, în jeleul vitros al ochiului. Oamenii folosesc termenul de pete pe ochi pentru a descrie ceea ce vad cum ar fii pete plutitoare în viziunea lor, atunci cand privesc in jur. Petele din ochi pot fi prezente într-un singur ochi sau in ambii ochi.

Cause

Petele in ochi pot fi cauzate de schimbarile legate de varsta, ochi, inflamatia în partea din spate a ochiului (uveita posterioara poate fi cauzata de o infectie sau de boli inflamatorii, printre alte cauze), sângerare în ochi (de la leziuni si probleme ale vaselor de sânge), si retina rupta.

Diagnostic si Tratament

Cele mai multe pete in ochi si pete sunt inofensive si doar enervante. Multe se vor estompa în timp si devin mai putin suparatoare.

Uneori, oamenii sunt interesati în chirurgie pentru a elimina aceste pete, dar medicii sunt dispusi sa efectueze astfel de interventii chirurgicale, numai în cazuri rare, atunci când viziunea este îngreunata in mod serios. În acest moment, singura modalitate de a sterge corpul vitros si petele sale si temporari ar fi eliminarea subbtantei asemanatoare unui gel în întregime din ochiul respectiv printr-o procedura de vitrectomie. De obicei, atunci corpul vitros este înlocuit cu un lichid de solutie salina.

Aparitia brusca a unui numar semnificativ de aceste pete, mai ales daca acestea sunt însotite de sclipiri de luminoase, tulburari de vedere sau de alta natura, ar putea indica o retina desprinsa sau alte probleme grave în ochiul respectiv. O dezlipire sau rupere retiniana este un caz de urgenta, care necesita o atentie imediata.

...