Dureri de umăr


Umăr | Ortopedie | Dureri de umăr (Symptom)


Umarul este cea mai flexibila articulatie din corpul uman. Un grup de 4 tendoane ale umarului numit coafa rotatorie confera umarului o gama larga de miscare. Orice umflaturi, daune, sau modificari osoase din jurul coafei rotatorii poate provoca dureri de umar. Aceasta durere poate fi experimentata la ridicarea bratul deasupra capului sau mutarea sa la spate, sau drept înainte.

Cauze

Cele mai frecvente cauze de dureri de umar apar atunci cand tendoanele coafei rotatorii sunt prinse în osul din zona umerilor. Tendoanele devin inflamate sau deteriorate, o afectiune numita tendinita coafei rotatorie.

Alte cauze comune de durere de umar sunt: artrita la nivelul articulatiilor umerilor, osteofite în zona umerilor, bursita, inflamatia bursaei, un sac plin cu lichid care protejeaza în mod normal, articulatia si o ajuta sa se miste mai lin, fracturi ale oaselor de umar, sindromul umarului congelat apare atunci când muschii, tendoanele si ligamentele, care sunt în umar se întaresc în sus si faca orice miscare dureroasa si dificila, suprasolicitarea sau vatamarea tendoanelor din apropiere, cum ar fi bicepsul si / sau dislocare de umar.

...