Deschidere la culoare a pielli


Piele | Dermatologie | Deschidere la culoare a pielli (Symptom)


Descriere

Fiecare persoana are o anumita culoare a pielii, care se datoreaza tipului, cantitatea si distribuirea unui pigment numit melanina. Melanina este sintetizat prin actiunea unui aminoacid numit tirozina. Acest lucru are loc in celulele (melanocite), prezente in epiderma (stratul exterior al pielii). Acesta este motivul pentru care toate persoanele au o pigmentare caracteristica in pielea lor.

Cauze

Depigmentare pielii poate fi cauzata de o serie de conditii locale si sistemice. Pierderea de pigment poate fi partiala (si dupa leziuni a pielii) sau complet (vitiligo). Acesta poate fi temporar sau permanent (albinismul).

Zonele produse de depigmentare pot aparea extern sau intern. Extern este cunoscut sub numele de melasma si nu au nimic de-a face cu expunerea la soare. Aceasta este legata de problemele hormonale sau patologie. Colorare externa, prin contrast, in general, are loc din cauza incidentei radiatiei solare direct pe piele. In plus, s-ar putea face prin utilizarea de proasta calitate sau cosmetice care contin niveluri ridicate de mercur din coloranti, oxid de aluminiu sau oxid de fier.

...