Gâlme sub piele


Piele | Dermatologie | Gâlme sub piele (Symptom)


Descriere

Noduli ai pielii sunt orice umflatura sau umflaturi anormale pe piele. Multi oameni se intreaba daca micile umflaturi sau noduli pe corp sunt ceva ce sa va faceti griji. Majoritatea noduli si umflaturi sunt benigne (necanceroase) si sunt inofensive, in special de tipul celor care se simt moi si lipoame.

Cauze

O forfetare sau umflarea care apare brusc (de peste 24 - 48 de ore) si este durerosa, de obicei cauzata de o accidentare sau de o infectie.

Cauze de balme de piele pot fi: lipoame, care sunt depuneri de grasime de sub piele; glandele limfatici mariti, de obicei, in axile, gat, si in regiunea inghinala, chisturi, un sac inchis in sau sub piele, care este captusit cu tesutul pielii si contine lichid sau semisolide materiale; excrescente benigne ale pielii, cum ar fi keratozele seboreice sau neurofibroame, furuncule, lovituri dureroase, de obicei, un folicul de par, ca raspuns la presiunea continua (de la pantofi), de obicei, apar pe picior, negii, un virus a pielii care se dezvolta un cucui aspru, dur, de obicei apare pe o mana sau picior si, adesea, cu mici puncte negre in varf, alunite, piele de culoare cafenie, maro sau umflaturi pe piele; abcese, fluidele infectate prinse intr-un spatiu inchis din care nu poate sa scape, cancer de piele (la fata locului colorate sau pigmentat, care sangereaza usor).

Diagnostic si tratament

Galmele de piele de la traume pot fi tratate prin repaus, gheata, compresie dar cel mai bine este sa se faca un consult medical.

...