Ulcere cutanate


Piele | Dermatologie | Ulcere cutanate (Symptom)


descriere

Ulcere ale pielii se refera la dermatita de staza si ulcere si reprezinta o serie de modificari ale pielii care apar atunci când sânge se aduna în venele din membrelor inferioare.

Insuficienta venoasa este o conditie pe termen lung (cronica), conditie in care venele au probleme de care se întorc de sânge de la picioare la inima. Unele persoane cu forme severe de staza venoasa dezvolta dermatita. Colecteaza sânge în venele de partea inferioara a piciorului. Celulele fluide si sânge sunt filtrate din vene în piele si alte tesuturi. Acest lucru poate duce la mâncarime, care provoaca modificari ulterioare în piele.

Semne de insuficienta venoasa includ o durere surda sau de greutate in picior si durerea care se agraveaza atunci când în picioare. La început, pielea de pe glezne si picioare mici pot arata ca subtire sau tesut. Pete maro poate dezvolta lent pe piele. Când zgarieturi zona, pielea poate deveni iritat sau crapate. Ea poate deveni, de asemenea, de culoare rosie sau umflate, cruste sau purulent.

cauze

Ranile de la care apar ulcerele pot fi cauzate de o varietate de factori, dar principala cauza este afectata circulatia sângelui. Mai ales, rani si ulceratii cronice sunt cauzate de o circulatie proasta, fie prin probleme cardiovasculare sau de presiune externa de la un pat sau un scaun cu rotile. Un tip foarte comun si periculos de ulceratii ale pielii sunt cauzate de ceea ce se numesc escare sensibile, mai frecvent numit rani de pat, si care sunt frecvente la persoanele care sunt la pat sau care folosesc scaune cu rotile pentru perioade lungi de timp. Alte cauze care produc ulcere cutanate includ infectii bacteriene sau virale, infectii fungice si tipuri de cancer. Tulburari de sânge si rani cronice poate duce la ulceratii ale pielii, de asemenea.

Ulcere venoase de gamba datorate circulatiei alterata sau o tulburare de fluxul de sange sunt mai frecvente la vârstnici.

Diagnostic si Tratament

ulcerele cutanate pot lua foarte mult timp pentru a se vindeca. Tratamentul este de obicei, pentru a evita obtinerea infectarii ulcerului, elimina orice exces de descarcare de sange, mentine un mediu umed pt rana, controleaza edemul, si alina durerea cauzata de nervi si leziunile tisulare. Tratamentul pentru un ulcer de piele poate include bandaje de protectie sau atele, crema cu antibiotice sau unguente, antibiotice orale, precum si bai cu jacuzzi. Tratamente suplimentare pot include interventii chirurgicale pentru a elimina tesut infectat din ulcer.

...