Apnee


Cap | Medicină generală | Apnee (Symptom)


Descriere

Aceasta tulburare afecteaza somnul. Cea mai obisnuita tulburare de somn este sforaitul. Insomnie, apnee de somn, sindromul picioarelor nelinistite, somnambulismul sunt, de asemenea, tulburari de somn. Apnee în somn este o tulburare caracterizata printr-o reducere sau pauza de respiratie în timpul somnului. Aceasta apare la adulti si foarte rar la copii.

Cauze

Factorii care pot cauza probleme de somn sunt: fizici (de exemplu, ulcere), medical (de exemplu, astm), psihiatrie (de exemplu, depresie si tulburari de anxietate), de mediu (de exemplu, consumul de alcool).

Insomnia pe termen scurt sau acuta poate fi cauzata de stresul cotidian, cum ar fi pierderea locului de munca sau schimbarea, decesul unei persoane dragi sau factori de mediu, cum ar fi lumina, zgomot sau temperaturi extreme.

Alti factori care pot interfera cu somnul includ: baza genetica pentru narcolepsie, o tulburare neurologica de reglementare de somn care afecteaza controlul de somn si veghe, munca de noapte în schimburi, de medicamente si de imbatranire.

Diagnostic si tratament

Desi diagnosticul de apnee de somn este adesea suspectat pe baza istoricului medical al unei persoane, exista mai multe teste care pot fi folosite pentru a confirma diagnosticul. Tratamentul apneei de somn poate fi chirurgical sau nechirurgical. Apnee în somn este o perioada de timp în care respiratia se opreste sau se reduce foarte mult. În termeni simpli, o apnee apare atunci când o persoana se opreste respiratia timp de 10 secunde sau mai mult.

...