Respiraţie lentă (dispnee)


Piept | Pneumologie | Respiraţie lentă (dispnee) (Symptom)


Descriere

Dispneea este un semn de boala grava a cailor respiratorii, plamâni, inima sau, respiratie dificila sau greoaie. respiratia Lenta are multe cauze care afecteaza fie caile respiratorii si plamanii fie inima si vasele de sânge. Acesta este un simptom obisnuit de efort intens, dar devine patologica, daca aceasta are loc în situatii neasteptate.

Simptomele de dispnee pot aparea atunci când o persoana este complet în repaus cât si în timpul perioadelor de efort fizic intens. Desi dificultatea de respiratie ramâne simptomul primar, urmatoarele simptome pot însoti, de asemenea, dispneea: respiratie dificila sau greoaie, senzatie de sufocare, incapacitatea de a obtine suficient aer, senzatie de constrictie în piept.

Cauze

În 85% din cazuri se datoreaza astmului, pneumoniei, ischemiei cardiace, boala pulmonara interstitiala, insuficienta cardiaca congestiva, boli pulmonare obstructive cronice, sau cauze psihogene.

Cauzele pulmonare includ, de asemenea: bronsita, crupa, emfizem, efuziune pleurala, cancer pulmonar, si sarcoidoza. Probleme cardiace, cum ar fi insuficienta cardiaca, infarct miocardic, cardiomiopatie si percarditis sunt, de asemenea, cauza de dispnee. Alte conditii sunt: anemie, obezitate, coaste rupte, lipsa de exercitii, sarcinii sau atac de panica.

Diagnostic si tratament

Diagnosticul include urmatoarele teste: o hemoleucograma, o electrocardiograma (ECG), o evaluare a oxigenului si a nivelului de dioxid de carbon în sânge, radiografii toracice.

Tratamentul de obicei, depinde de cauza de baza. Daca aceste simptome sunt prezente mai putin de 1 luna, acesta este, în general, definit ca dispnee acuta. Atât dispneea cronica si acuta este frecventa la pacientii cu stadii avansate de cancer, fibroza chistica, HIV-SIDA, diabet zaharat, boli de inima, astm, BPOC, sarcina si multe alte conditii.

...