Ritm cardiac lent (bradicardie)


Piept | Cardiologie | Ritm cardiac lent (bradicardie) (Symptom)


Bradicardia este afectiunea caracterizata printr-un ritm cardiac anormal de lent, un ritm cardiac de repaus de mai pu?in de 60 batai pe minut, desi este rareori simptomatic pâna cand rata scade sub 50 batai / min.

Cauze

O rata cardiaca de repaus lenta este comuna sportivilor de performanta sau persoanelor tinere fizic sanatoase. Aceasta poate provoca stop cardiac unor pacienti, deoarece celor cu bradicardie nu li se pompeaza suficient oxigen pentru inimile lor. Pentru altii, bradicardiea poate indica o tulburare, cum ar fi hipotiroidismul sau blocaj cardiac.

Bradicardia poate aparea, de asemenea, ca urmare a medicamentelor beta-blocante. Daca inima încetineste chiar mai mult odata cu bradicardia sinusala, lesinul poate aparea. Bradicardia de repaus este adesea considerata normala, daca persoana nu are alte simptome asociate, cum ar fi oboseala, slabiciune, ameteala, lesin, disconfort toracic, palpitatii sau dificultati de respiratie.

Bradicardia este cauzata de ceva care perturba impulsurile electrice normale ce controleaza rata de pompare a inimii. Multe lucruri pot cauza sau contribui la probleme cu sistemul electric al inimii: leziunea tesutului cardiac datorat imbatranirii, deteriorarea tesuturilor cardiace de la boli de inima sau atac de cord, tensiune arteriala ridicata (hipertensiune arteriala), defect cardiac congenital, infectie a tesutului cardiac (miocardita), o complicatie de chirurgie cardiaca, hipotiroidism, apnee obstructiva de somn, boala inflamatorie, cum ar fi febra reumatica sau lupus, medicamente, inclusiv unele medicamente pentru alte tulburari de ritm cardiac, hipertensiune arteriala si psihoza.

Diagnostic si tratament

Diagnosticul de bradicardie este determinat, de obicei, fie prin palpare, fie printr-un EKG si tratamentul depinde de stabilitatea sau instabilitatea persoanei. ...