Scaune negre


Rect, Fese | Gastroenterologie | Scaune negre (Symptom)


Descriere

Scaun negru este o afectiune caracterizata prin fecale de culoare foarte inchisa sau negra. În unele cazuri, cum ar fi ingerarea de substante sau medicamente cum ar fi suplimente de fier sau de consumul de alimente bogate in fier un scaun negru poate fi normal.

Cauze

Cu toate acestea, scaunul negru poate fi, de asemenea, cauzat de o afectiune grava, cum ar fi sângerari la nivelul tractului digestiv cauzate de un ulcer peptic. Scaun negru, care este zabovit în textura si miros fault este adesea un simptom de sangerare gastro-intestinal superior din esofag, stomac sau intestinul subtire. Aceasta se numeste melena.

Cea mai frecventa cauza de melena este ulcerul peptic. Melena poate fi, de asemenea, un semn de supradoze de droguri în cazul în care un pacient este de a lua anticoagulante, cum ar fi warfarina. Aceasta este, de asemenea, cauzate de tumori, tumorile maligne care afecteaza în special esofag, stomac mai frecvent si mai putin frecvent intestinului mic, datorita suprafetei lor. Alte cauze medicale ale melena includ ulcere, gastrite hemoragice, esofagian variaza si sindromul Mallory Weiss.

Sangerare rectala cu sange rosu aprins, cu cheaguri, uneori amestecate cu scaun, se numeste hematochezie. Hematochezia este adesea cauzate de sângerari la nivelul tractului digestiv inferior, inclusiv colon, rect sau anus. Cantitati foarte mici de sânge în scaun care pot fi vazute cu ochiul liber si culoarea scaunului este obisnuita. Aceasta se numesc fecale oculte de sânge, care poate fi un simptom al unei boli grave si pot fi gasite cu testarea periodica, medicale de rutina.

Diagnostic si Tratament

Tratamentul depinde de cauza si severitatea hemoragiei. Pentru sângerare grava, acesta poate fi internat într-un spital pentru monitorizare si evaluare. Daca exista sângerare masiva, pacientul va fi monitorizat într-o unitate de terapie intensiva. Tratament de urgenta poate include o transfuzie de sange. Urmatoarele teste de diagnostic pot fi efectuate: Angiografie, studii de bariu, sângerare de scanare (medicina nucleara), studii de sânge, inclusiv o hemograma completa (CBC) si diferentiala, biochimice serice, studii de coagulare, Colonoscopie, Esophagogastroduodenoscopy sau EGD, cultura Scaun, teste pentru prezenta infectiei cu Helicobacter pylori, radiografii ale abdomenului.

...