Tulburări de vorbire


Cap | Neurologie | Tulburări de vorbire (Symptom)


Descriere

Vorbire neclara reprezinta vorbire anormala, în care cuvintele nu sunt enuntate în mod clar sau complet, dar sunt spuse împreuna sau partial spuse. Vorbirea neclara este un simptom caracterizat prin pronuntia slaba acuvintelor slaba de cuvinte, mormaind, sau o schimbare a vitezei sau ritmului în timpul vorbesc. Termenul medical folosit pentru vorbire neclara este dizartrie.

Cauze

Conditia poate fi cauzata de slabiciune a muschilor sau articulatiei, deteriorarea unui neuron motor, boli cerebeloasa, consumul de droguri, sau imprudenta. Vorbirea neclara se poate dezvolta incet in timp sau sa urmeze un singur incident. Vorbirea neclara poate fi temporara sau permanenta, în functie de cauza de baza. Discursul corect necesita functionarea normala a creierului, gurii, limbii, si corzilor vocale. Deteriorarea sau boala care afecteaza oricare dintre aceste organe poate provoca vorbirea neclara.

Cauzele comune de vorbire neclara includ consum alcool sau droguri intoxicatie, leziuni cerebrale traumatice, accident vascular cerebral, si tulburari neuromusculare. Tulburari neuromusculare care cauzeaza adesea vorbire neclara includ amiotrofica laterala paralizie sclerosiscerebral, distrofie musculara, si boala Parkinson. Vorbire neclara poate fi un simptom de afectiune grava sau viata în pericol, cum ar fi o leziune a creierului accident vascular cerebral sau traumatice.

Simptomele de vorbire neclara includ dificultate în a vorbi, vorbire incoerenta si distorsionata sunt câteva simptome de vorbire neclara. Volum scazut, voce slaba si de vorbire mai lent sunt, de asemenea, unele dintre simptomele sale. Victima va, de asemenea, dificultati cu rezonanta si pitch control. Vocea Victima va aparea ca în cazul în care acesta vorbeste de la nas. Persoanele care sufera de vorbire neclara, de asemenea, tind sa ia pauze lungi între cuvinte. Aparitia erorilor de vorbire atunci când Exemple sunt complexe si de lunga. Plus suplimentar de silabe în cuvinte. Victima va fi în imposibilitatea de a gânguri cu vocalele. El sau ea va fi de asemenea experimenta dificultati în murmur folosind sunete consonantice.

...