Muşcătură de şarpe


General sau altele | Medicină de urgență | Muşcătură de şarpe (Symptom)


Descriere

Simptomele de muscatura de sarpe depind de tipul si dimensiunea sarpelui, locul de rana din corp, si vârsta, marimea si sanatatea victimei. Copiii sunt mult mai susceptibili de a avea simptome severe, deoarece acestea primesc o concentratie mai mare de otrava, din cauza organismuli lor de dimensiuni reduse. De asemenea, nu toate muscaturile de sarpe implica descarcarea de otrava în victima.

Veninurile sarpelui sunt hem (provoca leziuni la sânge si alte tesuturi) sau neurotoxice (care cauzeaza deteriorarea nervilor). Cele chimvale, cu exceptia unor serpi cu clopotei Mojave au venin haemotoxic. Veninul sarpelui cu clopotei este puternic Mojave are o activitate neurotoxica. Serpii coral au, de asemenea, veninul neurotoxic.

Diagnostic si Tratament

Daca o persoana este muscat de un sarpe, este important ca el sau ea sa ramâna calm, imobilizarea bratului muscat sau piciorului, si stau linistit cât posibil pentru a mentine otrava de la raspândirea prin corpul victimei.

Curatirea plagii fara spalare cu apa, si acoperindu-l cu un pansament curat, uscat este de foarte mare ajutor. Se recomanda, de asemenea sa se aplice o atela pentru a reduce miscarea zonei afectate, dar ar trebui sa fie pastrate suficient de largi pentru a nu restrictiona fluxul de sange.

Îngrijire medicala imediata trebuie cautata, în special în cazul în care suprafata îsi schimba culoarea, începe sa se umfle sau este dureros.

...