Piele iritată şi escare de decubit


Piele | Dermatologie | Piele iritată şi escare de decubit (Symptom)


O inflamatie sau presiune pe piele apare atunci cand aportul de sange la o zona a corpului înceteaza, uscand pielea din acea zona. O persoana care a fost imobilizata la pat sau care este întotdeauna într-un scaun cu rotile pune presiune pe aceleasi zone ale corpului pentru mult timp. Acest lucru reduce fluxul de sange la aceste parti, facându-le mai predispuse sa dezvolte rani deschise. Aceasta conditie se agraveaza atunci când pacientul atinge cearceaful sau este ridicat brusc din pat sau scaun.

Cauze

Escarele de decubit sunt cauzate de presiunea pe piele, care inhiba o cantitate adecvata de sânge al pielii si tesuturilor subiacente. Alti factori legati de mobilitate limitata poate face pielea vulnerabila la deteriorare si sa contribuie la dezvoltarea escarelor de decubit. Exista trei factori primari care contribuie:

(1) presiunea sustinuta (în cazul în care pielea si tesuturile subiacente sunt prinse între os si o suprafata, cum ar fi un scaun cu rotile sau un pat, presiunea poate fi mai mare decât presiunea de sânge care curge în vasele mici (capilare), care transporta oxigen si alte elemente nutritive la tesuturi);

(2) Frecarea este rezistenta la miscare (atunci când o persoana îsi schimba pozitia sau este manipulat de catre persoal medical, frecare poate aparea atunci când pielea este târâta pe o suprafata. Rezistenta la miscare poate fi chiar mai mare daca pielea este umeda. ;

(3) forfecarea are loc atunci când doua suprafete se deplaseze în directia opusa. De exemplu, atunci când un pat de spital este ridicata la cap, o persoana poate aluneca în pat. Pe masura ce coccisul se muta în jos, pielea poate sta în loc - în esenta, tragând în directia opusa.

...