Muşcătură de păianjen


Piele | Medicină de urgență | Muşcătură de păianjen (Symptom)


Descriere

O preocupare principala a muscaturii unui paianjen este efectul de veninului sau. Inveninarea de paianjen are loc ori de câte ori paianjen injecteaza venin in piele. Veninurile de painajen functioneaza pe una dintre cele doua principii fundamentale, ele sunt fie neurotoxice (ataca sistemul nervos) sau necrotice (ataca tesuturile inconjuratoare muscatura, si, în unele cazuri, ataca organe vitale si sisteme).

Muscaturi de la multe tipuri de insecte toxice pot da reactii locale asociate cu: roseata, umflaturi, mâncarimi si dureri. Presupunând ca o muscatura a fost cauzata de un paianjen este sursa cea mai comuna de rapoarte false, care, în unele cazuri, au dus la diagnosticarea gresita si tratamente nefolositoare, cu consecinte periculoase asupra vietii pacientului.

Multe muscaturi de paianjen, inclusiv cele de la unele specii periculoase, sunt relativ nedureroase la inceput si pot trece neobservate daca nu direct observate. Victimele ar trebui sa fie atente atunci când o reactie locala continua sa se înrautateasca pentru mai mult de 24 de ore.

Diagnostic si tratament

Cele mai multe muscaturi de paianjen sunt inofensive, si nu necesita tratament specific. Tratamentul muscaturilor poate depinde de tipul de paianjen, astfel, este nevoie ca acesta sa fie capturat fie in viata, fie într-o stare bine conservata, este foarte util.

În cazul muscaturilor de paianjeni precum Vaduva Neagra, paianjenul veninoas australian, sau paianjeni brazilieni, îngrijiri medicale trebuie cautate imediat, deoarece în unele cazuri, muscaturile acestor paianjeni se pot dezvolta în urgente medicale.

Tratamentul pentru muscaturi de paianjen non-toxice includ spalarea muscaturii cu apa si sapun si gheata pentru a reduce inflamatia. . Analgezice si antihistaminice pot fi folosite, cu toate acestea, antibioticele nu sunt recomandate doar daca exista_ o infectie bacteriana.

...