Sângerare spontană


General sau altele | Medicină generală | Sângerare spontană (Symptom)


Descriere

Sangerarea se refera la pierderea de sange si poate sa apara in cadrul corpului (intern) sau in afara (extern). Se poate produce: (i) in cadrul corpului atunci cand exista scurgeri de sange din vasele de sange sau organe; (ii) in afara corpului atunci cand sangele curge printr-o deschidere naturala (cum ar fi vagin, gura sau rect); (iii) in afara corpului in cazul in care sangele curge printr-o ruptura in piele.

Asistenta de urgenta ar trebui sa fie cautata pentru sangerare spontana si daca se suspecteaza hemoragie interna. Hemoragiile interne pot pune rapid viata in pericol. Vatamari grave nu sangereaza intotdeauna spontan si unele leziuni relativ minore, inclusiv rani pe scalp pot sangera abundent.

Cauze

Sangerarea poate fi cauzata de leziuni sau pot aparea spontan. Sangerare spontana este cel mai frecvent cauzata de probleme cu articulatiile sau tractul gastro-intestinale sau urogenital.

Persoanele care iau medicamente anticoagulante sau care au o tulburare de sangerare, cum ar fi hemofilia pot sangera excesiv si repede, deoarece sangele lor nu se cheag în mod corespunzator. Sangerarea la astfel de persoane necesita atentie medicala imediata.

...