Luxare a gleznei


Laba piciorului | Ortopedie | Luxare a gleznei (Symptom)


Descriere

Nervii responsabile pentru durerea in genunchi sunt aceiasi cu cei care provoaca durerea in sold, picioare si glezna si se afla in partea inferioara a spatelui. Durerea care rezulta dintr-o accidentare va fi trimisa de-a lungul nervului si va fi simtita la nivel local, zona genunchiului. Dureri de genunchi, in sine, poate aparea atat ca urmare a loviturilor locale, dar si din leziuni sau conditii care pot afecta soldul, glezna sau partea inferioara a spatelui. Disconfortul la oricare dintre zonele mentionate ar putea provoca dureri de genunchi.

In general, acest tip de durere este acuta (simtita imediat) sau cronica (pe termen lung).

Cauze

Durerile de genunchi acuta poate fi declansata de traumatisme sau infectii acute. Durerile de genunchi cronice apar, de multe ori, ca urmare dupa o accidentare sau inflamatie (cum ar fi artrita), dar poate fi cauzata de o infectie. In cele mai multe cazuri, cauzele de durere care apar la tineri, sunt diferite de cele care apar la varsta a treia de pacienti. Aceasta pozitie pronatie este o cauza comuna de tensiune si de deteriorare a articulatiei genunchiului. Alte cauze: oameni care urca pe munte, fara sa stie pozitia corecta; persoanelor care efectueaza diferite exercitii la sala de sport si ridica greutati iar apoi sufera de astfel de boli, deoarece ei nu stiu ca înainte de a incepe orice exercitiu, ar trebui sa se incalzeasca musculatura, tendoanele si articulatile.

Incalzirea genunchiului inseamna executia sa fie cinci minute sau efectuarea de genuflexiuni. Exercitile pentru genunchi nu se vor realiza cu tensiune mare asuprea genunchiului si niciodata brusc pentru intindere nu este recomandata, cu exceptia sportivilor, in aceste conditii, se incoarda muschii coapsei, care ajuta la mentinerea pozitiei corecte a articulatiei genunchiului (dans, aerobic); leziuni la accidente soldate cu ruptura de tendon sau intindere; compactare si eroziune a cartilajului articular, boli degenerative, cum ar fi artrita sau congenitale, cum ar fi picioarele plate; fisuri de menisc, obezitate, boli cum ar fi osteocondrita.

...