Sânge în spermă


Pelvis/Bazin | Urologie | Sânge în spermă (Symptom)


Prezenta de sânge în sperma (ejaculare) este, de asemenea, numita hematospermie. Hematospermia nu este întotdeauna vizibila, prin urmare, este dificil de a estima impactul acesteia.

Cauze

Sânge în materialul seminal poate fi cauzat de mai multe conditii care afecteaza sistemul genito-urinar de sex masculin, cum ar fi tumori benigne sau maligne, infectii, inflamatii ale prostatei, polipi, calculi in uretra, obstacole in conducta de ejaculare, cancer metastatic, chisturi, hemoragie, sau alte anomalii în veziculele seminale.

Zonele afectate pot include vezica urinara, uretrea, testicule, tuburile care distribuie materialul seminal de la nivelul testiculelor (cunoscute sub numele de vezicule seminale), epididimulul (un segment al canalului deferent, care serveste la stocarea, maturarea, si transportul spermei), si prostata. Sângele în spermal este cel mai frecvent un rezultat al unui biopsii prostata. În mod similar, vasectomia poate duce la sânge in sperma pentru aproximativ o saptamana dupa procedura.

...