Crampe stomacale


Abdomen | Gastroenterologie | Crampe stomacale (Symptom)


Crampele de stomac reprezinta un simptom nespecific, care este folosit pentru a se referi la o serie de conditii sau senzatii diferite. Crampele abdominale, sau durerile de stomac sunt de obicei considerate de catre pacienti ca orice durere care se resimte oriunde în zona abdominala. Datorita acestui fapt, cauzele posibile pot varia.

Lista de organe din abdomen include: stomac, intestinul subtire, colon, ficat, vezica biliara, si pancreas, chiar si probleme sau boli ale acestor organe putand fi sursa de durere. Ocazional, durerea poate fi simtita in abdomen, chiar daca aceasta provine de la organele care sunt aproape, dar nu în cavitatea abdominala, cum ar fi conditiile care implica plamânii inferiori, rinichii, uterul, sau ovarele.

Cauze

O persoana poate dobândi crampe musculare care apar la nivelul muschilor abdominali in timpul unor genuflexiuni si exercitii abdominale. Acest raspuns nu este întotdeauna clar, deoarece cauza crampelor musculaturii scheletice nu este definitiva.

Crampele abdominale sau de stomac pot fi cauzate de multe alte conditii, cum ar fi: anevrism aortic abdominal, apendicita, colita, constipatie, boala Crohn, E. Coli, alergii alimentare, intoxicatie alimentara, indigestie, crampe menstruale, colita ulcerativa, etc

Dianostic si tratament

Când apar crampele, persoana trebuie sa fie pozitionata plat pe spate sau în picioare, cu spatele drept, si sa isi atinga bratele peste cap pâna cand crampele sunt eliminate. Daca crampele continua, atunci ar trebui sa fie consultat medicul. Crampele interne pot fi cauzate de alimente sau bauturi care sunt consumate înainte de exercitiu.

...