Dureri de stomac (dureri abdominale)


Abdomen | Gastroenterologie | Dureri de stomac (dureri abdominale) (Symptom)


Durerile abdominale pot aparea singure sau pot insoti alte simptome digestive.

Cauze

Episoade ocazionale de durere pot fi cauzate de excese culinare sau de prea multe grasimi rele din produse, alimente care produc gaze sau pentru cei cu intoleranta la lactoza, produse lactate. Durerea dispare de obicei in mai multe ore. Durerile abdominale persistente, severe sau însotite de alte semne si simptome pot semnala o boala.

Durere în apropierea ombilicului este adesea legata de o boala a intestinului subtire sau a apendicelui (apendicita). Apendicele este o proeminenta in forma de melc care iese conturand colonul. El poate fi blocat de reziduuri alimentare, ceea ce poate duce la inflamarea, umflarea si umplerea cu puroi. Fara tratament, un apendice inflamat poate izbucni si poate determina o infectie (peritonita). În afara de durere în partea dreapta jos a abdomenului, pot exista alte simptome de apendicita, cum ar fi greata, varsaturi. Pierderea poftei de mâncare, febra usoara si un sentiment de balonare si defecare.

Chiar deasupra buricului este zona epigastrica. Va puteti astepta ca durerea in aceasta zona sa fie cauzata de aciditatea gastrica. Durerile persistente în aceasta localizare pot semnala, de asemenea, o problema cu intestinul subtire superior (duodenul), pancreas sau bila.

Durerile abdominale, durerile vagi, senzatii de arsura, si spasme - sunt unele dintre cele mai frecvente simptomele acuzate în medicina. Cei mai multi oameni au dureri abdominale din cauza unor probleme de stomac, dar stomacul este doar o potentiala sursa de probleme. Orice organ, în partea de mijloc poate provoca dureri, cum ar fi apendicele, vezica biliara, pancreas, rinichi si dureri abdominale resimtite în intestine.

Diagnostic si tratament

Investigarea durerilor abdominale pot include folosirea de teste imagistice, cum ar fi scanarea cu ultrasunete, sau examenul endoscopic sau forma de gastroscopie, colonoscopie, sau laparoscopie.

...