Sângerare la nivelul creierului


Cap | Neurologie | Sângerare la nivelul creierului (Symptom)


Descriere

O hemoragie cerebrala, de asemenea, numit hemoragie intracerebrala (CIA) este un subtip de hemoragie intracraniana care sa întâmplat în interiorul tesutului cerebral. Sângerari intracraniene sunt o urgenta medicala grava, datorita faptului ca poate spori presiunea intracraniana, care netratata poate duce la coma s moarte.

Cauze

Hemoragiile intracerebrale pot aparea ca urmare a unor traume cerebrale, sau poate aparea spontan în accident vascular cerebral hemoragic. Hemoragia non-traumatica intracerebrala este o sangerare spontana in tesutul cerebral. Hemoragiile cerebrale pot aparea în interiorul creierului, intre creier si membranele care acopera, între straturile de acoperire a creierului numita subarahnoidian, sau între craniu si acoperirea creierului cunoscuta sub numele epidurala.

Cele mai frecvente cauze si factori de risc includ urmatoarele: traumatism cap, hipertensiune arteriala, anevrism, anomalii ale vaselor de sange, angiopatia amiloid, de sânge sau tulburari de coagulare, boli de ficat, si tumorile cerebrale.

Simptomele de ICH includ: o durere de cap brusca, severa, convulsii, slabiciune într-un brat sau picior, greata sau varsaturi, scaderea vigilentei, letargie, modificari ale vederii, furnicaturi sau amorteala, dificultati de vorbire sau de intelegere, dificultate de înghitire, dificultati de scris sau citit, pierderea abilitatilor motorii fine, cum ar fi tremuratul in mâna, pierderea coordonarii, pierderea echilibrului, un sentiment anormal de gust, pierderea constientei.

...