Probleme de inghiţire (disfagie)


Gura | Gastroenterologie | Probleme de inghiţire (disfagie) (Symptom)


Descriere

Tulburari de deglutitie, de asemenea, cunoscut sub numele de disfagie pot aparea într-una din cele trei etape diferite în procesul de înghitire:

1) etapa orala - supt, mestecat, si mutarea alimentelor sau lichidelor în gât

(2) etapa faringiana pornirea reflexului de înghitire, alunecarea alimentelor în jos în gât, si închiderea cailor respiratorii pentru a preveni intrarea alimentelor sau lichidului la cailor respiratorii

(3) etapa esofagiana - relaxare si strângerea orificiului la partea de sus si de jos a tubului cu alimente în gât (esofag) si trecerea alimentelor prin esofag în stomac.

Cauze

În mod normal, muschii gâtului si esofagului se contract pentru a muta alimente si lichide de la gura la stomac fara probleme. Uneori, însa, alimentele si lichidele nu reusesc sa ajunga la stomac. Exista doua tipuri de probleme care pot face greu pentru produse alimentare si lichide sa alunece în jos spre esofag: (1) muschii si nervii care ajuta la mutarea alimentelor prin gat si esofag nu functioneaza corespunzator (probleme cu sistemul nervos, problema a sistemului imunitar, spasm esofagian, sclerodermie), (2) ceva blocheaza gâtul sau esofagul (GERD, esofagita, diverticuli, tumori esofagiene sau masele în afara esofagului).

O cavitate bucala uscata poate agrava disfagia. O gura uscata poate fi cauzata de medicamente sau de o alta problema de sanatate.

...