Umflătură


General sau altele | Medicină generală | Umflătură (Symptom)


Descriere

În limbajul medical, umflarea este extindere tranzitorie, sau protuberanta în organism si poate include tumori. Aceasta poate sa apara pe tot corpul (generalizate), sau o parte specifica sau de organe pot fi afectate (localizat).

Cauze

Potrivit cauzei, aceasta poate fi congenitala, traumatice, inflamatorii, neoplazice sau diverse. Umflarea este considerata una dintre cele cinci caracteristici ale inflama?iei, împreuna cu durere, caldura, roseata si pierderea functiei. O parte a corpului poate umfla ca raspuns la o accidentare, infectii sau boala, precum si din cauza unei forfetare de baza.

Umflarea, în special umflarea de glezna poate aparea, de asemenea, în cazul în care organismul nu circula bine. Generalizata umflare, edem masiv sau (de asemenea, numit anasarca), este un semn comun la persoanele grav bolnave. Desi edemul poate fi dificil de detectat cu ochiul neinstruit, mai ales intr-o persoana supraponderala, edemul masiv este foarte evident. Umflaturi congenitale sunt prezente de la nastere, cum ar fi hemangiom, meningocel etc.

...