Umflare a picioarelor


Picioare | Medicină generală | Umflare a picioarelor (Symptom)


Descriere

Picioarele umflate sunt un simptom al unei probleme nedetectate sau o accidentare la sport, sarcina, boli de inima, retentie de lichide, probleme ale rinichilor sau alte probleme. Daca o persoana prezinta in mod repetat picioarele umflate, pote fi un semn de grave boli de inima, de rinichi sau ficat sau doar o problema minora vasculare.

Cauze

Edeme pe piciore sau pe glezna sunt comune in aceste situatii: statul in picioare pentru perioade prelungite; zborurile lungi de avion sau de drumuri de automobile; dieta bogata in sare si glucide; antecedente de flebite; abuz de laxative, abuz de diuretice, abuz de substante; ciclului menstrual (pentru unele femei); sarcinii - umflarea excesiva poate fi un semn de preeclampsie - conditie comuna si grava numita toxemiei la gravide, excesului de greutate, varsta; leziuni la glezna sau picior.

Umflarea picioarelor poate fi un semn de atac de cord, insuficienta renala sau insuficienta hepatica. In prezenta acestor boli, in corp exista un volum mare de lichid. Edemele pe picioare pot sa apara si in prezenta altor afectiuni medicale: coagularea sangelui; infectii ale piciorului; insuficienta venoasa, vene varicoase, arsuri (inclusiv arsuri solare); intepatura insectelor si paianjeni, foame sau de malnutritie, interventii chirurgicale pe picior / glezna; obstructie limfatica , reactii alergice, boli neuromusculare.

Edemul poate fi cauzat de consumul de droguri: tratamentul cu hormoni, cum ar fi estrogenul (in compozitie contraceptive sau terapie de substitutie hormonali) si testosteron; medicamente pentru tensiunii arteriale numite blocante ale canalelor de calciu (cum ar fi nifedipina, amlodipina, diltiazem, felodipina, verapamil); steroizi; antidepresive , inclusiv inhibitori MAO (fenelzina si tranilcipromina) si antidepresive triciclice (cum ar fi nortriptilina, desipramina si amitriptilina).

Diagnostic si tratament

Testele de diagnostic: teste de sange, cum ar fi analiza CBC sau biochimice, ECG, X-ray de examinare a regiunii pieptului sau la nivelul membrelor; Analiza de urina. O sarcina de obicei duce la umflarea picioarelor din cauza cresterii in greutate si volumul crescut de sange necesar pentru a sustine sarcina. Pe de alta parte, boli de inima, de ficat sau de rinichi, ceea ce duce la picioare umflate si o conditie de tiroida.

...