Umflare a ochilor


Ochi | Oftalmologie | Umflare a ochilor (Symptom)


Descriere

Umflaturile în jurul ochilor sunt un simptom comun de alergie, infectie, inflamatie, iritatie sau chiar fizic. Termenul medical pentru umflaturi în jurul ochilor este de edem periorbital. Umflarea ochilor rezultate din excesul de lichid (edem), în tesuturile moi din jurul ochilor. Se poate produce în conditii care afecteaza zona ochilor în sine sau în asociere cu mai multe conditii, cum ar fi generalizate raceala sau febra.

Un ochi umflat poate rezulta din traume, infectii, sau alte leziuni la zona ochilor. Practic, orice cauza a inflamatiei la zona ochilor se poate manifesta ca pleoapelor umflarea, desi reactile alergice sunt, probabil, cele mai frecvente cauze. Rar, conditii sistemice (care afecteaza întregul corp) poate duce la retentie de lichide, inclusiv retentia de lichide în tesuturi din jurul ochilor.

Inflamatia suprafetei ochiului (conjunctivita) si inflamatii ale pleoapelor (blefarita) sunt cauze comune ale ochilor umflati. Alte cauze comune includ plans, lipsa de somn, sau frecarea excesiva a ochilor. Purtarea lentilelor de contact poate duce, de asemenea, la umflarea ochilor. In functie de cauza, umflarea poate sa apara într-unul sau ambii ochi, si poate fi însotita de roseata, durere, mâncarime, productie excesiva lacrima sau alte tipuri.

...