Menstre anormale


Pelvis/Bazin | Ginecologie | Menstre anormale (Symptom)


Anormalitatile menstruale sunt caracterizate prin anomalii ale ciclului menstrual al femeii. Acestea pot include conditiile în care ciclul menstrual este neregulat, abundent, dureros, sau nu apare deloc.

Caracteristicile anomaliei sunt durata, interval, precum si cantitatea de sângerare vaginala, si acestea pot defini tipul de anomalie responsabila pentru sângerare.

O durata anormala a sângerarii menstruale poate fi sângerare de o perioada prea mare de timp,numita hipermenoree, sau sangerarea prea scurta a unei perioade, cunoscuta sub numele de hipomenoree. Intervalul de sângerare poate fi anormal în mai multe moduri. Perioadele menstruale al femeii pot sa apara prea des - polimenoreea sau prea rar - oligomenoreea. În plus, durata poate varia excesiv de la ciclu la ciclu (metroragie).

Fluxul de sângerare poate fi, de asemenea, anormal. Menoragie este asociata cu sângerare prea mare, în timp ce un volum redus se numeste hipomenorrhee. Combinatia de sângerare excesiva combinata cu sângerare în afara perioadei normale de menstruatie este mentionata ca menometrorrhagia.

Cauze

Sângerarile anormale, mai ales în câteva ore de la contactul sexual, pot indica o tulburare de col uterin, cum ar fi ectopia de col uterin sau cancerul de col uterin. Pentru femeile mai în vârsta, contactul sexual poate deteriora peretii vaginului, care devin mai subtiri si mai fragili dupa menopauza, cauzând sângerare.

Cauzele de nereguli menstruale includ urmatoarele: sarcina, dezechilibre hormonale sau modificari, cum ar fi infectia cu boli cu transmitere sexuala si alte infectii, tumori maligne, cum ar fi de col uterin, cancer uterin sau vaginal, traume, si anumite medicamente.

Diagnostic si tratament

Diagnosticul precoce si tratamentul neregulilor menstruale reduce riscul de complicatii grave, cum ar fi infertilitate si cancerul uterin metastatic. Tratamentul neregulilor menstruale variaza si depind de particularitatea cazului, cauza principala, severitatea simptomelor, precum si prezenta unor complicatii.

...