Tendinţă de sângerare (hemofilie)


General sau altele | - Altele | Tendinţă de sângerare (hemofilie) (Symptom)


Descriere

Tendinta la sângerare este o sensibilitate neobisnuita la sângerare (hemoragie), în mare parte datorita hipocoagulabilitatea, la rândul sau, cauzata de o coagulopatie (un defect în sistemul de coagulare). Mai multe tipuri se disting, variind de la usoara pâna la letale.

Cauze

De asemenea, cunoscuta sub numele de diateza hemoragica, aceasta poate fi cauzata de subtierea pielii sau vindecarea ranilor. Exista mai multe cauze pentru defecte, ereditara cum ar fi sindromul Ehlers Danlos, deficit de nutrienti cum ar fi deficienta de vitamina C, induse de steroizi, îmbatrânirea, infectii, cum ar fi anumite streptococ, infectii meningococice, afectiuni maligne - limfom, leucemie, etc

Printre complicatiile coagulopatii, unele dintre ele sunt cauzate de tratamentele lor si includ: sângerare tesuturilor moi, daune in comun, eventual cu durere severa si chiar distrugerea si dezvoltarea în comun a artritei, hemoragie retiniana, infectie transmisa de la transfuzie de sânge, anemie si sângerare.

Hemofilia nu este o boala, ci mai degraba parte dintr-un grup de tulburari hemoragice mostenite care produc sangerari anormale sau exagerate si incapacitatea de coagulare. Termenul este cel mai frecvent folosit pentru a desemna doua conditii specifice, cunoscute sub numele de hemofilie A si hemofilie B. O hemofilie A si B se disting prin gene specifice, care sunt modificate pentru a deveni defecte, fapt numit mutatie, precum si codurile pentru un factor de coagulare. Rareori, hemofilia C este întâlnita, dar efectul sau asupra coagularii este mult mai putin pronuntata decât A sau B.

...