Umflare a gurii


Gura | Odontologie | Umflare a gurii (Symptom)


Descriere

O persoana cu gura sau limba umflata sufera deo marre a uneia dintre structurile din interiorul gurii. Umflarea poate implica dintii, gingiile, obraji, limbs sau gâtul.

Cauze

Umflarea gurii sau limbii este cauzata de un prejudiciu, inflamatie, sau infectie. Leziunile orale pot aparea la orice varsta si practic oriunde în gura, inclusiv limba, obraji, cerul gurii etaj, tesutul gingival si osul maxilar. Cele mai multe dintre aceste leziuni sunt benigne, dar uneori acestea pot fi mai agresive sau maligne. Detectarea, evaluarea si tratamentul stadiului incipient sunt importante în gestionarea problemei.

Boala cailor orala, care apare în gura includ: chisturi (cavitati în osul maxilarului); tumori (orice leziune cu o umflatura proeminenta sau similare); ulcere (rani dureroase, care erodate tesut); daune (poate fi pigmentat, alb, rosu sau combinate ). Orice anomalie trebuie sa fie evaluata si tratata cât mai curând posibil, de un chirurg. Umflarea poate aparea oriunde în gura: buzele, obrajii, tesutul gingival, limba sau a palatinul. Umflaturi (sau tumori) se pot dezvolta rapid sau peste mai multe luni sau chiar ani.

Unii pastreaza aceeasi dimensiune si nu-si schimba caracteristicile. Unii schimba dimensiunea lor, culoarea si simptome cum ar fi durerea. Cele mai multe sunt benigne si nu sunt grave. Cele mai frecvente tumori benigne, fibroame este care sunt formate ca o reactie la iritare sau ranire.

Umflarea glandelor buzei superioare si a glandelor salivare sunt frecvent asociate (cunoscut sub numele de chisturi mucoase). Alte tipuri de tumori pot fi virale sau bacteriene natura si, prin urmare, sunt inflamatia. Dar alte tipuri de tumori se pot dezvolta in alte tesuturi, e. g. . tesutul nervos, muscular sau salivare. O umflatura poate fi, de asemenea, o tumoare agresiv sau maligne, mai ales atunci când dezvolta rapid, este dureros si atasat la tesutul de sub zona extinsa. Un abces apare ca urmare a unei infectii ca o umflatura cu puroi, plasat într-o cavitate închisa. Acesta poate fi localizat la nivelul pielii sau a gurii, gingii. Abcesul poate fi fierbinte, plasat pe piele, rosie si fierbinte, umflate, dureroase si lovind, sau la rece, care nu doare, dar este o piele mai subtire si mai sus Paler.

...