Umflare a pielii


Piele | Dermatologie | Umflare a pielii (Symptom)


Descriere

În limbajul medical, umflarea este extindere tranzitorie în organism si poate include tumori. Aceasta poate sa apara pe tot corpul (generalizate), sau o parte specifica sau de organe pot fi afectate (localizat).

Cauze

Umflarea poate fi cauzata de: infectie (foliculita) sau a pielii (impetigo), boli alergice ale pielii (dermatita de contact); infectii virale, cum ar fi varicela sau herpes zoster (zona zoster); probleme de piele astfel de ca acnee, chisturi epidermice sau sebacee - pungi mici de sub stratul superior al pielii, pline cu grasime. Aceste chisturi apar cel mai adesea pe scalp, urechi, fata, spate sau scrotului si sunt cauzate de obstruc?ia canalelor glandulare, în vecinatatea unui fir de par uman.

Diagnostic si tratament

Tratamentul traditional consta in taierea cu atentie stratul de umflare si de aplicare a unui produs chimic numit fenol, dar unii medici folosesc crioterapia, cu azot congelat. În ciuda numelui, nu este contagioasa, dar poate în conditii de supraaglomerare în tarile tropicale sa fie periculoasa. Desi chisturile sunt inofensive, ele pot creste foarte mult în volum, situatii care sunt indepartate chirurgical, sub anestezie locala.

...