Blefaroptoză (ptoză)


Ochi | Oftalmologie | Blefaroptoză (ptoză) (Symptom)


Blefaroptoza este o conditie care implica caderea pleoapei superioare sau inferioare. Caderea se poate agrava dupa perioade lungi de lipsa de somn, atunci cand muschii individului sunt obositi.

Pleoapele cazute pot sa apara pe ambele parti, cunoscute sub denumirea de bilateral sau doar pe o parte numit unilateral, caz în care este mult mai usor de observat. Ptoza congenitala este caderea pleoapei prezenta inca de la nastere, iar atunci când aceasta se dezvolta mai târziu, ea este mentionata ca ptoza dobândita. Blefaroptoza poate fi slab vizibila sau destul de proeminenta.

Cauze

Caderea pleoapei poate fi cauzata de procesul normal de îmbatrânire, o anomalie congenitala in sensul ca a fost prezenta inainte de nastere, sau rezultatul unei leziuni sau boli.

Cauzele sau conditiile care stau la baza, care ar putea provoca, eventual, ptoza pot fi: conditii ale pleoapelor, traume de la nastere, tumoare pe creier, diabet zaharat, anevrism cerebral, procesul normal de îmbatrânire, oftalmoplegie externa, inflamarea ochilor sau deformare, bolile inflamatorii ale conjunctivei, tumora glandei lacrimale, post -traumatisme, congenital, sifilis accident vascular cerebral, neuropatie diabetica, botulismul, etc.

Diagnostic si tratament

Simptomele includ caderea uneia sau a ambelor pleoape, lacrimare crescuta si daca ptoza este severa, interferenta cu vederea.

Daca o boala de baza este gasita, tratamentul va fi specific acestei boli. Cele mai multe cazuri de ptoza sunt asociate cu inaintarea in varsta si nu exista nicio boala implicata. Chirurgia poate fi realizata pentru a îmbunatati aspectul pleoapelor, în cazurile mai usoare, daca pacientul doreste. În cazurile mai severe, interventiile chirurgicale pot fi necesare pentru corectarea interferentelor cu vederea. La copiii cu ptoza, interventiile chirurgicale pot fi necesare pentru a preveni ambliopia. ...