Umflare a ochilor


Ochi | Oftalmologie | Umflare a ochilor (Symptom)


Descriere

Umflaturile în jurul ochilor este un simptom comun de alergie, infectie, inflamatie, iritatie sau chiar fizica. Termenul medical pentru umflaturi în jurul ochilor este de edem periorbital. Umflarea ochilor rezultata din excesul de lichid (edem), în tesuturile moi din jurul ochilor. Se poate produce în conditii care afecteaza zona ochilor în sine sau în asociere cu mai multe conditii, cum ar fi generalizate raceala sau febra fanului. Doar in situatii rare globii oculari se umfla ei însisi.

Un ochi umflat poate rezulta din traume, infectii, sau alte leziuni la zona ochilor. Practic, orice cauza a inflamatiei la zona ochilor se poate manifesta ca umflarea pleoapelor, desi reactiile alergice sunt, probabil, cele mai frecvente cauze. Rar, conditii sistemice (care afecteaza întregul corp) poate duce la retentie de lichide, inclusiv retentia de lichide în tesuturile din jurul ochilor.

Inflamatie a suprafetei ochiului (conjunctivita) si inflamatii ale pleoapelor (blefarita) sunt cauze comune ale ochilor umflati. Alte cauze comune includ plans, lipsa de somn, sau frecarea excesiva a ochilor. Purtarea lentilelor de contact poate duce, de asemenea, la umflarea ochilor. In functie de cauza, umflarea pot sa apara într-unul sau ambii ochi, si poate fi însotita de roseata, durere, mâncarime, productie excesiva lacrima, sau alte tipuri de descarcare de gestiune de la ochi afectate.

...