Umflare a ganglionilor limfatici


Gât | Endocrinologie şi Metabolism | Umflare a ganglionilor limfatici (Symptom)


Descriere

Inflamarea sau umflarea ganglionilor limfatici, însotite de simptome diverse alte este unul dintre motivele pentru multi pacienti (in special copii), consulta medicul. Ganglioni limfatici joaca un rol important în capacitatea organismului de a lupta cu virusuri, bacterii sau alti factori care pot declansa boala.

Cauze

Cel mai adesea ganglionii limfatici se umfla si devin inflamati din cauza unei infectii. Cu toate acestea, exista mai multe cauze posibile de inflamare a ganglionilor limfatici. Tratamentul bolii care implica inflamatie a ganglionilor limfatici sau limfadenita, depinde de cauza care a declansat-o. În unele cazuri, în timp, utilizarea de analgezice si comprese calde pentru a calma starea. Sistemul limfatic include o retea de organe, vase de sange si nodurile limfatice situate de-a lungul corpului. În organism exista aproximativ 600 ganglionilor limfatici, cea mai mare parte situate în cap si gât. Adesea umflat de la vintre sau axile.

Semnele si simptomele variaza în functie de cauza care a dus la inflamarea ganglionilor limfatici sunt: Pentru a mari dimensiunea lor, de un centimetru sau mai mult; sensibilitate si durere; curgerea nasului, dureri în gât, febra si alte simptome de infectie respiratorie superioara; inflamatia generala în trupul sau, a ganglionilor limfatici pot indica o infectie (HIV sau mononucleoza) sau tulburari ale sistemului imunitar (lupus, poliartrita reumatoida); inflama?ie a pielii care acopera nodul limfatic umflat, inflamate a membrelor - simptomele pot sugera un blocaj limfatic; nodurile de consistenta mare, ceea ce reprezinta o crestere rapida poate indica, eventual, o tumora.

Cele mai frecvente cauze de umflarea ganglionilor limfatici sunt infectii virale, în special infectii (cum ar fi racelile comune).

Cu toate acestea, exista si alte tipuri de infectii, inclusiv a bolilor bacteriene si parazitare, si alte cauze de inflamatie a ganglionilor limfatici. Acestea ar putea fi: infectii comune; Streptococcus situat in gat, oreion, rujeola, infectii ale urechii, infectie dentara (abces); mononucleoza, ranile infectate, tuberculoza, boli cu transmitere sexuala (cum ar fi sifilis); toxoplasmoza - infectii parazitare care rezulta din contactul cu fecalele pisicii infectate sau consumul de carne insuficient.

...