Tahicardie (ritm cardiac rapid)


Piept | Cardiologie | Tahicardie (ritm cardiac rapid) (Symptom)


Descriere

Tahicardia este denumirea medicala data la bataile rapide ale inimii. O inima adult sanatos bate 60-90 de ori atunci când persoana este în repaus. Pentru persoanele care sufera de tahicardie, ritm cardiac depaseste cu mult media. Ritmul cardiac este controlata de semnalele transmise prin intermediul electrice tesutului cardiac.

Cauze

Tahicardia nu poate avea simptome sau complicatii. Cu toate acestea, tahicardie poate afecta grav functionarea normala a inimii, crescând riscul de accident vascular cerebral sau aparitia unui stop cardiac. Terapia poate ajuta. Atunci când ritmul cardiac este prea rapid, inima poate pompa sange in mod corespunzator in organism, ceea ce duce oxigen pentru organe si tesuturilor.

Acest lucru duce la ritm cardiac necontrolate ca urmare simptome de tahicardie: ameteli, respiratie rapida, puls crescut, palpitatii, dureri în piept, aparitia de sincopa. Problema apare atunci cand palpitatile persista sau apar în intervale scurte de timp. Medicii de specialitate considera ca tahicardia la un anumit punct poate fi foarte utila, pentru ca ne ajuta sa ne adaptam la situatii stresante sau efort. Tahicardia este o tulburare a ritmului cardiac. Aceasta conditie apare dupa un atac de panica, excesul de cafea, emotie, efort, stres si este considerat de medici ca o boala.

...