Miros în interiorul vaginului


Pelvis/Bazin | Urologie | Miros în interiorul vaginului (Symptom)


Descriere

Mirosul vaginal apare de obicei de la o inflamatie a zonei vaginale. Inflamarea zonei vaginale este adesea un rezultat de infectie in interiorul sau in jurul vaginului.

Cauze

Spalarea excesiva, dusurile, haine stramte si anumite produse chimice (spalari parfumate, sapun antibacterian, etc) poate provoca o infectie sau infectii vaginale. Anumite contraceptive si organismele straine in vagin poate cauza miros vaginal si alte probleme grave de sanatate. Alternarea lor in actul sexual vaginal si anal in timpul aceleiasi sesiuni poate provoca infectii vaginale care duc la miros vaginal. Desi rare, dieta poate afecta mirosul vaginului.

Diagnostic si tratament

In unele cazuri, avand o dieta sanatoasa (consumul de fructe si legume din belsug), se poate remedia situatia, fara nici un tratament medical.

Pentru a preveni mirosul vaginal ar trebui sa fie curatate in mod regulat. Evitarea spalaturilor atunci cand nu este necesar, este important, deoarece poate deteriora sau distruge aciditatea normala a vaginului care conduce la probleme vaginale. Evitarea folosind lenjerie stramte si pantaloni stramti, astfel incat vaginul poate respira mai usor si poate elimina mirosul vaginal. Utilizarea de lenjerie de corp din bumbac este de asemenea important. Daca o infectie vaginala persista in ciuda tratamentului, un medic ar trebui sa fie consultat, deoarece ar putea fi un semn de cancer de col uterin sau de vagin, vaginoza bacteriana, chlamydia, herpesul genital, gonoreea, boli inflamatorii pelviene, boli cu transmitere sexuala (ITS) etc.

...