Slăbiciune şi dureri de cap


Cap | Medicină generală | Slăbiciune şi dureri de cap (Symptom)


Descriere

O durere de cap este durere sau disconfort în cap, pielea capului, sau gatului. Cauzele de dureri de cap grave sunt foarte rare. Cele mai multe persoane cu dureri de cap pot simti mult mai bine prin efectuarea de modificari ale stilului de viata, de învatare metode de relaxare, si, uneori, prin luarea de medicamente. Cel mai comun tip de dureri de cap sunt probabil cauzate de muschii strans in umerii, gat, scalp, si maxilarului. Acestea sunt numite durerile de cap tensionate.

Migrena este durerea de cap cauzata de vasoconstrictie intensa, urmata de vasodilatatie vaselor intracraniene. Predominant unilaterala, este raspandita la femei care sufera de nevroze, boli gastrice, în special ficatului si vezicii biliare, tulburari endocrine, precum si paraziti intestinali. Migrena se instaleaza adesea unilateral in regiunea frontala sau temporala si se întinde pe o jumatate a întregului cap, si, rareori jumatate opusa.

Cauze

Durerea de cap poate fi legata de stres, depresie, anxietate, un traumatism cranian, sau care tinerea capului si gâtului într-o pozitie anormala.

Dureri de cap de tensiune tinde sa fie pe ambele parti ale capului. Ele pornesc de multe ori de la partea din spate a capului si se raspândeste înainte. Durerea poate simti monotone sau stoarcere, ca o banda strans sau vice. Umeri, gat, sau maxilarului poate simti strans sau inflamat.

Acceselor de frecventa pot fi însotite de hipersensibilitate la lumina si zgomot, hipersensibilitate a pielii capului si a fetei de culoare a pielii aceeasi parte, ameteli, excitare mentala, tahicardie, transpiratii abundente, uneori, culminând în greata si varsaturi intens.

Durerea de cap vasomotorie: este cea mai comuna si apare în legatura cu surmenajul intelectual sau fizic, nu ritmul somn-veghe, sentimente de foame, situatiile conflictuale, schimbari meteorologice, intoxicatii cronice, alcoolism, fumat si, abuzul de cafea, boli infectioase însotite de febra sau anemie. Daca hipertensiunea arteriala este sistemica sau regionala (creier), durerea de cap este zori de dimineata, si este asociata cu ameteli, tulburari de vedere si este situata predominant în regiunea occipitala.

Hipertensiunea arteriala paroxistica dezvolta o durere de cap pentru a instala atrocitati brutale si este însotita de paloare, dispnee, durere toracica, si greata si varsaturi. Hipotensiune arteriala sistemica, hipotensiune arteriala ortostatica sau regionale, durerea de cap este locatia frontala si declanseaza legate de modificarile de pozitie, diaree deshidratare masiva dupa punctie lombara si leziuni la cap.

...