Durere de coapsă sau de picior


Picioare | Reumatologie | Durere de coapsă sau de picior (Symptom)


Cuvântul reumatism este frecvent utilizat de catre pacienti, în ciuda faptului ca cei mai multi dintre ei nu stiu semnificatia sa, confundând-o cu dureri osoase. Bolile reumatice inflamatorii sunt evolu?ia cronica, raspunsul practic la un sistem imunitar deficitar.

Cauze

Reumatismul inflamator, în general, este legat de materialul nostru genetic si o multime de infectii netratate la timp sau tratate nepotrivit. Aceste infectii pot încetini organismului. Organismul raspunde la aceasta agresiune prin inflamatia care apare în ansamblu, rezultand boala inflamatorie reumatismala.

Cele mai frecvente boli inflamatorii reumatismale sunt poliartrita reumatoida, artropatie psoriazica si artrita reactiva. Durerea inflamatorie apare în cea de a doua parte a noptii si trezeste din somn, în primele 4-5 ore ale diminetii. Durerile inflamatorii nu sunt dependente de starea vremii, de caracteristicile meteorologice - presiunea aerului si umiditatea. Durerile inflamatorii sunt chinuitoare, precum durerea de dinti, si se calmeaza atunci când se iau medicamente anti-inflamatorii. În plus, apar si boli degenerative - artrita este una dintre cele mai comune boli reumatice. În cartilajului articular, artrozele se deterioreaza din cauza mai multor factori: suprasolicitarea sau realizare unei miscari necorespunzatoare a unei articulatii, - datorate în primul rând obezitattii si de greutatea corporala. Durerile articulare care apar in timpul zilei, dureri legate de efort - reprezinta primul simptom al artritei.

Artroza sau alte boli reumatice, toate foarte frecvente, sunt boli ale discului vertebral: - spondiloze, lumbago, hernie de disc. Acestea din urma au caracteristica principala a durerii spinarii - spate (nr - în spate), spate (nr - în piept) si de col uterin. Durere în reumatismul degenerativ are alte caractere. Reapare periodic cu schimbarile de vreme - nori, recire, vant, precipitatii. De asemenea, pot sa apara dupa eforturi prelungite sau ridicari de greutati. În reumatismul degenerativ durerile articulare se inrautatesc cu miscarea. Durerile apar la prânz, dar mai ales la sfârsitul zilei, si nu noaptea, atunci când nu este utilizat.

...