Furnicături în degetele de la picioare


Laba piciorului | Podiatrie - Medicină Podiatrică | Furnicături în degetele de la picioare (Symptom)


Paresteziile la nivelul picioarelor pot indica un sindrom de tunel tarsial.

Cauze

Senzatie de supraîncalzire a picioarelor este un alt semn al acestei probleme, care face parte din categoria bolilor cauzate de compresia nervului. Orice presiune, traumatism sau umflatura care actioneaza asupra nervilor de la picioare pot duce la blocarea activitatii lor. Parestezia picioarelor si supraîncalzirea sunt simptome de boala progresiva caracterizata prin distrugerea osoasa, cunoscut sub numele de Charcot comun. De obicei, sunt afectate articulatiile de la genunchi si picioare, precum si îmbinarile de solduri. Alte semne de Charcot comune: deformari articulare si umflarea. Aceasta conditie apare mai ales in randul persoanelor cu neuropatie cauzata de diabet zaharat necontrolat (neuropatie diabetica). Paresteziile situate în partea din fata a piciorului poate indica un prim semn de leziune cunoscut sub numele de neurom.

Unii oameni ce sufera de neuroma simt o sanzatie de pietricica în pantof sau sosete. Din fericire, tumorile neuronilor sunt complet tratate fara interventie chirurgicala, dar, în cele mai multe cazuri sunt indicate medicamente si preparate injectabile. Picioarele cu parestezii apar ca un simptom al bolii arteriale periferice - bolile sistemului circulator afecteaza toate arterele extremitatilor. Boala arteriala periferica este cauzata de formarea de placi în vasele de sange ale piciorului, cum ar fi in arterele din inima - boala coronariana, sau a creierului in ateroscleroza cerebrala. Ca si oameni cu boala coronariana, pacientii cu boli periferice au un risc mare de a suferi un infarct miocardic. Alte simptome ale bolii arteriale periferice: claudicatie intermitenta (crampe în picioare atunci la mersul pe jos); extremitati reci.

Pacientii cu diabet zaharat au un risc crescut de a suferi de boala arteriala periferica. Deoarece diabetul creste riscul de boli de inima si reduce nivelul de irigare al membrelor, pacientii care sufera de diabet zaharat si boala arteriala periferica prezinta un risc mult mai mare de complicatii, care poate fi completat chiar de amputarea membrelor. Aparitia de parestezie la nivelul bratelor si picioarelor poate fi un semn de neuropatie periferica - boala a sistemului nervos periferic.

...