Oboseală


General sau altele | Medicină generală | Oboseală (Symptom)


Descriere

Oboseala in terminologia medicala, se refera la capacitatea redusa de munca, dupa o perioada de activitate mentala sau fizica. Oboseala este un simptom care defineste o anumita boala. Mai degraba, oboseala poate fi un simptom al multor boli si conditii.

Cauze

Gama de cauze care stau la baza obosealii este lipsa de somn sau executarea de exercitii pentru tratamentele medicale si chirurgicale. Lipsa de energie asociata cu oboseala poate provoca, uneori, dificultati in activitatile normale de zi cu zi, ceea ce duce la probleme de atentie si concentrarea.

Cauzele posibile ale oboselii sunt numeroase. Majoritatea bolilor cunoscute sunt oboseala sau stare generala de rau ca posibile simptome asociate. Acest lucru este complicat de faptul ca oboseala poate aparea la indivizii sanatosi, ca un raspuns normal la efort fizic si mental. Cu toate acestea, oboseala normala poate devenii anormala in cazul in care devine o oboseala cronica, extrema sau prelungita, de obicei, acest lucru se intâmpla atunci cand o persoana prezinta efort cronic sau exercitii fizice sau mentale prelungite. De exemplu, efortul neobisnuit de greu fizic sau mental pentru o zi poate duce oboseala normala, care poate dura aproximativ o zi sau uneori mai mult, in functie de nivelul de efort.

...