Ulcer pe limbă


Gura | Odontologie | Ulcer pe limbă (Symptom)


Descriere

O serie de conditii diferite, pot provoca dureri si / sau prezenta unor anomalii sau rani pe limba. Ranile pe limba pot duce la infectii, tumori, boli cronice, traumatisme, sau toxine. Inflamarea limbii este medical cunoscut sub numele de macroglosie.

Cauze

Acest tip de leziuni orale sunt de culoare alba pâna la galbuie la culoare, cu chenar rosu si au forma rotunda spre ovalara. Ele sunt dureroase si pot aparea in diferite dimensiuni sau in grupuri. Urmatoarele sunt câteva dintre cauzele acestor ulcere: alergii alimentare, lipsa de igiena orala, lipsa de somn suficient, deficienta de vitamine B, zinc si fier, pierderea brusca în greutate, modificari hormonale, utilizarea anumitor medicamente, stres / utilizarea de citrice fructe, traume fizice (cum ar fi escoriatii accidentale hematofagi sau periuta de dinti), conditii medicale, cum ar fi boala Crohn.

Cei care mesteca tutun regulat sunt mai predispusi la aparitia ulcerelor pe limba. Chiar si fumatul, consumul de alcool in exces, consumul în exces de ceai si cafea, alimente condimentate, etc, se spune ca ar provoca ulcerele bucale. Foloseste pasta de dinti si apa de gura cu substante chimice dure pot provoca, de asemenea, aceste ulcerele. Aciditatea este, de asemenea, legata de aparitia acestor ulcerele.

Ulcerele limbii pot fi cauzate si de alte conditii. Aceasta include afte, gingivostomatita (combinatie a celor doua gingivita si stomatita), herpes simplex, lichen plan oral (patch-uri de culoare rosie si rani deschise) si a cancerului oral.

...