Secreţii vaginale transparente


Pelvis/Bazin | Ginecologie | Secreţii vaginale transparente (Symptom)


Secretia vaginala este un lichid produs de glandele din peretele vaginal si colul uterin, care se scurge de la deschiderea vaginului. Valoarea si aspectul secretiei vaginale normale variaza de-a lungul ciclului menstrual. Poate varia în: consistenta (grosime, sub forma de pasta, subtire); culoare (clar, tulbure, alb, galben, verde); miros (miros normal, miros rau). Glandele din cervix produc mucus transparent. Aceste secretii se pot transforma in alb sau galben când sunt expuse la aer. Acestea sunt variatii normale.

Secretiile vaginale sunt o combinatie de fluide si celule care se scurg în mod continuu prin vagin. Functia aceasta este de a curata si proteja vaginul. Cantitatea de mucus produsa de glandele de col uterin variaza de-a lungul ciclului menstrual. Acest lucru este normal si depinde de cantitatea de estrogen care circula in corpul tau. De asemenea, este normal ca peretii vaginului sa elibereze niste secretii.

Cauze

Urmatoarele situa?ii pot creste cantitatea de scurgeri vaginale normale: stresul emotional, ovulatia (productia si eliberarea unui ovul din ovar in mijlocul ciclului menstrual), sarcina sau excitare sexuala. Cele mai multe cauze de secretii vaginale anormale, inclusiv infectii fungice, vaginita bacteriana si simptomele menopauzei, desi sunt relativ inofensive, pot fi extrem de inconfortabile. O scurgere vaginala anormala poate însoti, de asemenea, anumite infectii cu transmitere sexuala, dintre care unele se pot raspandi la ovare, uter si trompele uterine.

...