Tremor (tremurături)


Mâini | - Altele | Tremor (tremurături) (Symptom)


Tremor intentional, de asemenea, cunoscut sub numele de tremor cerebelos este o tulburare caracterizata printr-o dischinezie larga de frecventa, groasa si mica (sub 5 Hz). Amplitudinea tremorului intentional creste cand un tic se apropie de punctul final al miscarii, deliberat si ghidat vizual (de unde numele de tremor inten?ie

onal). Un tremor intentional este, în general perpendicular pe direcsia de mscare.

Acest tip de tremur este rezultatul unei disfunctii a cerebelului, mai ales pe aceeasi parte ca si tremurul din partea care controleaza miscarile vizuale ghidate. În functie de locatia de deteriorare a cerebelului, aceste tremuraturi pot fi unilaterale sau bilaterale. O varietate de cauze au fost descoperite pâna în prezent, inclusiv deteriorarea sau degradarea cerebelului, ca urmare a bolilor neurodegenerative, traumatisme, tumori, accidente vasculare cerebrale sau toxicitate.

Cauze

Tremurul pot fi cauzat de: o varietate de droguri si medicamente pe baza de prescriptie, afectiuni cerebrale, nervoase, sau de circulatie, inclusiv distonie si anumite neuropatii periferice mostenite (cum ar fi boala dentala Charcot-Marie-Tooth); tumori cerebrale; consumul excesiv de alcool, alcoolism, sau renuntarea la alcool; hipoglicemie; scleroza multipla; oboseala sau slabiciune musculara, procesul normal de imbatranire, tiroida hiperactiva, boala Parkinson, stres, anxietate, sau oboseala pot provoca un tremur postural, accident vascular cerebral, prea multa cafea sau alte bauturi cu cafeina.

Diagnostic si Tratament

Pentru tremorul cauzat de stres, tehnicile de relaxare precum meditatie, relaxare profunda, sau exercitii de respiratie sunt benefice. Pentru tremor de orice cauza, cafeina ar trebui sa fie evitate si este recomandat somnul. Pentru tremor cauzat de o medicatie ar trebui consultat un medic înainte de întreruperea tratamentului.

...