Sânge în spermă (hematospermie)


Pelvis/Bazin | Urologie | Sânge în spermă (hematospermie) (Symptom)


Descriere

Hematospermie, o afectiune caracterizata prin prezenta de sange in sperma, este de obicei un simptom benign si idiopatic, dar în unele cazuri poate aparea din cauza unor probleme medicale, cum ar fi o structura uretrala, infectie a prostatei, sau o tulburare de sângerare congenitala.

Cauze

Hematospermie poate aparea tranzitoriu, dupa proceduri chirurgicale, cum ar fi o biopsie de prostata. Hematospermia nu este întotdeauna observata, prin urmare, este dificil sa se faca estimari ale incidentei sale.

Urmatoarele conditii au fost raportate în asociere cu hematospermie: tumori benigne sau maligne ale prostatei, vezicii urinare, testiculelor, sau veziculelor seminale, infectii, inclusiv, dar nu limitat la, chlamydia, herpes, citomegalovirus, si trihomoniaza, inflamatie a prostatei numit prostatita , a epididimului cunoscut sub numele de epididimita, sau a uretrei, uretrita, calculi în veziculele seminale sau prostata, in polipi uretra, obstructii ejaculare conducte, cancer metastatic, situat în sistemul genito-urinar, chisturi, hemoragie, sau alte anomalii in seminale vezicule.

Diagnostic si tratament

Simptomele care insotesc sânge în materialul seminal poate fi oricare dintre urmatoarele, în functie de cauza: urinare dureroasa, durerea cu ejaculare, sânge în urina, dureri de spate mai mici, febra, sensibilitate în testicule si / sau scrot, umflarea testiculelor si / sau scrotului, umflarea sau sensibilitate in zona abdomenului.

Tratamentul pentru sânge în sperma este îndreptata spre cauza principala, daca o cauza a fost gasita.

...