Urticarie


Piele | Dermatologie | Urticarie (Symptom)


Descriere

Urticarie este o boala de piele caracterizata prin leziuni ale pielii edematoase, contururi definite si un halou eritematos, de obicei, trecatoare si în continua schimbare. Eruptai cutanata este însotita de obicei de mâncarime. Atunci când o persoana are o reactie alergica la o substanta, organismul elibereaza histamina si alte substante chimice in sange, cauzand prurit, umflarea si alte simptome.

Urticaria este o reactie comuna, mai ales la persoanele cu alergii, cum ar fi febra fanului. Atunci când apar umflaturi sau mansete in jurul fetei, buzelor si a ochilor, se numeste edem angioneurotic. Umflarea de la angioedem pot sa apara, de asemenea, în jurul valorii de mâini, picioare si gât. Multe substante pot declansa urticarie, inclusiv: firele de par de animale (în special pisici), intepaturi de insecte, medicamente, polen, crustacee, peste, nuci, oua, lapte si alte alimente.

Cauze

Urticaria este frecvent cauzate de reactii alergice. Cu toate acestea, exista multe cauze non-alergice. Cele mai multe cazuri de urticarie durata de mai putin de sase saptamâni (urticarie acuta) sunt rezultatul unui declansator alergice. Urticarie cronica (urticarie dureaza mai mult de sase saptamâni) este de rar din cauza unei alergii.

...