Sangerări vaginale după menopauză


Pelvis/Bazin | Ginecologie | Sangerări vaginale după menopauză (Symptom)


Descriere

Sângerare post-menopauza este definita ca sângerarea care vine un an de amenoree la o femeie care nu a primit terapie cu hormoni. Femeile cu terapie continua cu estrogen si progesteron pot astepta unele sangerari vaginale neregulate, mai ales în primele sase luni. Aceasta sângerare ar trebui sa opreasca într-un an. Femeile care au estrogen si progesteron ciclu ar trebui sa aiba o sângerare regulat, pentru o vreme dupa oprirea progesteron. Pacientii care necesita investigatii includ: sangerare post-menopauza femeile cu orice decolorare de sange pe lenjeria intima, femeile cu terapia hormonala continua de a avea sângerari la 6 luni de la începerea tratamentului.

Cauze

Cauze de sângerare post-menopauza pot fi: terapie cu hormoni estrogeni-, atrofie a vaginului si a uterului; polipi de col uterin sau de endometru uterin-hiperplazie, cancer uterin, de col uterin sau vaginal. Atrofia endometriala si vaginale este cea mai frecventa dintre acestea sângerare, dar etiologii mai sinistre, cum ar fi carcinomul ar trebui sa fie excluse ca un diagnostic. Pacientii cu risc de cancer endometrial sunt obezi cu diabet zaharat si/sau hipertensivi, nulipare, care estrogenii exogeni sau cei care au intrat menopauza tardiva.

Diagnostic si Treatment

Femeile care prezinta, altele decât sângerarea de întrerupere ar trebui sa consulte un medic. Daca o femeie este in terapia hormonala de menopauza sau post-menopauza si este în continua, combinata estrogen-progesteron - ia o combinatie de estrogen si progesteron in cantitati mici de zi cu zi, neregulat, este comuna în primele sase luni de tratament combinat. Daca sângerarea persista dupa ?ase luni sau sângerari se produc cel mai bine este sa consulti un medic.

Daca o femeie are menopauza sau postmenopauza si nu este sub nici un tratament hormonal, orice sangerare vaginala necesita o atentie medicala. La femeile in varsta, sangerari vaginale in post-menopauza pot fi asociate cu o locatie de cancer ginecologica, dar poate fi din cauza non-canceroase boli. Exista factori de risc pentru cancerul de clare a uterului, colului uterin si vagin.

...