Sangerări vaginale în timpul sarcinii


Pelvis/Bazin | Ginecologie | Sangerări vaginale în timpul sarcinii (Symptom)


Descriere

Sângerare vaginala în timpul sarcinii este sângerarea care vine prin vagin in timpul sarcinii, pentru orice motiv. Multe femei gasesc usoare sangerari vaginale in primele 12 saptamani de sarcina.

Cauze

Printre posibile cauze ale sângerarii sunt implantarea. Este posibil sa observati unele sangerari la inceputul sarcinii, la aproximativ 10-14 zile dupa conceptie. Aceasta sângerare se produce atunci cand ovulul fertilizat este implantat in endometrul uterin. De obicei, sângerare apare mai devreme si este diferita, mai usoara decat o perioada menstruala normala si nu dureaza mult timp. Unele femei confunda aceaste usoare sangerari cu menstruatia si nu realizeaza ca sunt insarcinate.

Avortul: Sangerarea vaginala este primul semn de avort spontan. Dar sângerarea nu înseamna ca este posibil sa aiba un avort.

Sarcina ectopica: Uneori, un embrion implantat undeva in afara uterului, de obicei in trompa uterina. Acest proces se numeste sarcina ectopica. Un embrion care a fost implantat în exteriorul uterului nu poate supravietui, iar fara tratament poate pune viata în pericol.

Sarcina molara: Rar, uterul formeaza o placenta (in loc de copil), dupa fertilizare. Sangerarea vaginala este mai comun simptom al astfel de sarcini.

Infectii: Unele infectii cervicale cauzaza sângerare. Daca în primul trimestru apare sângerare vaginala usoara, care dispare în mai putin de o zi, un medic trebuie sa fie consultat.

...