Uscăciune vaginală


Pelvis/Bazin | Ginecologie | Uscăciune vaginală (Symptom)


Descriere

Lubrifierea insuficienta sau uscaciunea vaginala la femei poate provoca dispareunie, care este un tip de tulburare de durere sexuale. În timp ce uscaciunea vaginala este considerata un indicator pentru tulburarea excitatiei sexuale, circumcizia de sex masculin exacerbeaza uscaciunea vaginala in timpul actului sexual.

Cauze

Uscaciunea vaginala poate rezulta, de asemenea, de la emotie si stimularea insuficienta sau din modificarile hormonale cauzate de menopauza (provocând vaginita atrofica), sarcina, sau care alapteaza. Iritarea de la creme si spume contraceptive pot cauza, de asemenea, uscaciune, dupa cum se poate frica si anxietate despre sex.

Anumite medicamente, inclusiv unele antihistaminice over-the-counter, precum si evenimente de viata, cum ar fi sarcina, alaptarea, menopauza, îmbatrânirea sau boli, cum ar fi diabetul zaharat, vor inhiba lubrifierea. Medicamente cu efecte anticolinergice sau simpatomimetic vor usca tesuturile mucoaselor sau umiditatea din vagin. Aceste medicamente includ medicamente in mai multe comune pentru conditiile alergice, cardiovasculare, psihice, medicale si de alta natura. Contraceptivele orale pot creste sau scadea, de asemenea, lubrifierea vaginala. Femeile mai în vârsta produc lubrifiere vaginala mai putin si niveluri reduse de estrogen pot fi asociate cu uscaciunea vaginala crescut.

Alte simptome vaginale, care sunt frecvent asociate cu atrofie vaginala includ uscaciunea vaginala, prurit, iritatie, si / sau durere în timpul actului sexual (dispareunie cunoscut sub numele de). Schimbarile vaginale de asemenea, duce la un risc crescut de infectii vaginale. În plus fata de simptomele vaginale, femeile pot experimenta alte simptome ale tranzitiei de menopauza. Bufeuri, transpiratii nocturne, schimbari de dispozitie, infectii ale tractului urinar, oboseala, incontinenta urinara, acnee, probleme de memorie, si cresterea parului nedorit sunt toate simptome care au fost raportate de catre femeile se confrunta cu menopauza.

...