Mâncărimi vaginale


Pelvis/Bazin | Ginecologie | Mâncărimi vaginale (Symptom)


The vaginal irritation are quite common in women who have reached menopause, because due to the significant decrease in estrogen, vaginal walls become thinner and natural lubrication of the vaginal cavity decreases. Allergic reactions, although a much lower incidence of vaginal infections than is manifested by vaginal itching and burning during or immediately after intercourse. The most common causes of allergic reactions to the vagina, women are developed allergies to sperm partner. Experts recommend that to be sure to use a condom during sexual intercourse next to discover if an allergic reaction still occurs. And toilet chemicals in products or detergents that wash underwear, skin creams can cause itching, redness and pain in the vagina. So avoid using detergents containing enzymes and do not use scented soaps or bubble baths or other additives.

Descriere

Mancarimea in zona genitala este o iritarea neplacuta a vaginului si a zonei genitale. Mancarimi vaginale si inflamatia vaginului sunt printre cele mai frecvente probleme care afecteaza organele genitale femei.

Cauze

Pruritul vaginal este de obicei cauzat de o infectie bacteriana sau fungica. Daca mancarimea apare in timpul sau imediat dupa actul sexual, acest sentiment nu este anormal si prin urmare, este recomandabil sa contactati medicul de indata ce incepe sa apara. Unul dintre motivele care pot provoca mancarimi vaginale sunt infectile frecvente cu Candida albicans care este o ciuperca parazita. Aceasta ciuperca poate provoca mancarime, durere, sensibilitate a organelor genitale.

Alte fungi care pot provoca mancarimi vaginale sunt Chlamydia (care produce gonoree, manifestata prin mancarime, senzatie de arsura sau puroi). Un alt motiv care poate provoca mancarime este cresterea excesiva de bacterii in mod normal prezente in vagin, din cauza dezechilibrelor in special in flora vaginala. Bacterile in exces din vagin pot provoca inflamarea vaginului si a vulvei. Mancarimea vaginala pote fi cauzate de iritatii vaginale care pot aparea dupa contactul sexual si reactia organismului la unele metode contraceptive (spermicide, prezervativ feminin, prezervative din materiale alergice).

Iritatile vaginale sunt destul de frecvente la femeile care au ajuns la menopauza, deoarece ca urmare a scaderii semnificative a nivelului de estrogen, peretii vaginali devin mai subtiri si lubrifierea naturala a cavitatii vaginale scade. Reactii alergice, desi o incidenta mult mai mica decat a infectiilor vaginale se manifesta prin mancarimi vaginale si de arsura in timpul sau imediat dupa actul sexual. Cele mai frecvente cauze de reactii alergice la vagin, femeile sunt dezvolta alergii la sperma. Expertii recomanda folosirea unu prezervativ pentru a scoata din calcul aceasta problema. Deci, evitati folosirea detergentilor care contin enzime si nu folositi sapunuri parfumate sau bai cu bule sau alti aditivi.

...