Sânge în salivă (scuipat cu sânge)


Gura | Medicină generală | Sânge în salivă (scuipat cu sânge) (Symptom)


Descriere

Prezenta de sânge în saliva nu implica de fiecare data o sângerare din cavitatea bucala, cunoscut de catre termenul medical de stomatorrhagia. Gura comunica cu nasul, esofag si laringe prin gât. Acest lucru implica faptul ca saliva sângeroasa poate aparea, de asemenea, ca urmare a hemoragiilor în cavitatea nazala, tractul respirator sau gastro-intestinale.

Cauze

Urmarirea cauzei poate fi mai usoara daca sângele în saliva este doar evident sau mai pronuntat în una dintre aceste situatii: dupa sau în timpul varsaturilor, regurgitare sau atunci când eructatii indica sângerare din esofag, dupa sau în timpul tusei (hemoptizie) sau stranut indica sângerare din caile respiratorii sau plamani, dupa stranut, suflarea nasului, în picurarea nazala post, cu congestie nazala sau care însoteste o sangerare din nas indica sângerare din cavitatea nazala. Daca exista sânge în saliva, fara nici o corelatie clara cu caracteristicile mentionate mai sus, deci patologia în cadrul cavitatii bucale trebuie sa fie mai întâi exclusa înainte de cavitati vecine sunt investigate.

Cauzele de saliva sângeroasa includ: traumatisme, dupa interventii chirurgicale stomatologice de munca / interventii chirurgicale sau orofaringiene, protezelor dentare prost de montaj si protetica alte materiale dentare, muscarea propriei cavitati bucale, leziuni produse chimic la gura cu: ingerarea de substante caustice; guma de mestecat excesiv de alimente, tutun de mestecat, acide; infectii (bacteriene, acuta necrotica ulcerativa gingivita, parodontita, cavitatea dintelui, sifilis, gonoree), virale cum ar fi HIV, virusul Epstein Barr, citomegalovirus, Herpes simplex virus, deficiente nutritionale, de droguri si toxine.

...