Izbucniri verbale


Cap | Neurologie | Izbucniri verbale (Symptom)


Problemele lingvistice au o frecventa destul de mare la copii. În cazul în care nu au fost detectat precoce si tratate de catre logopezi poate determina declinul scoalar, încetinirea procesului de socializare si pot traumatiza mental copilul cu integrarea în comunitate, care, din pacate, poate fi tinta multor glume.

Vorbire lenta - este o tulburare printre cele mai comune, constând în omiterea, substituirea, inversarea sau distorsiunea sunetelor. Acest lucru poate fi prezent chiar si in silabele cuvintelor. De la vârsta de 3-4 ani acest lucru este normal datorita dezvoltarii insuficiente a creierului (implicat în vorbire). Problema reala este, dupa aceasta vârsta, indiferent de deficit de vorbire.

Cauze

Exemplul clasic este sindromul Tourette, dar alte tulburari neurologice pot duce, de asemenea, la izbucniri vocale. Boli psihiatrice, cum ar fi schizofrenia pot avea izbucniri vocale, ca un simptom, iar unele persoane care au dementa sau alte forme de leziuni ale creierului pot avea izbucniri de expresie vocala sub forma necontrolate sau insuficient reglementate. Alcoolul si alte droguri pot duce, de asemenea, la o deteriorarea comportamentului si a controlului, ce uneori duce la izbucniri vocale.

...