Sângerări vaginale anormale


Pelvis/Bazin | Ginecologie | Sângerări vaginale anormale (Symptom)


Descriere

Sângerarile vaginale anormale sunt considerate o abundenta de sange din vagin care apare fie la momentul nepotrivit în timpul lunii sau în cantitati inadecvate.

Caracteristicile anomalie sunt durata, interval, precum si cantitatea de sângerare vaginala si acestea pot defini tipul de anomalie responsabil pentru sângerare.

O durata anormala a sângerarii menstruale pot fi sângerare de prea mult timp numita hipermenoree, sau prea scurta a unei perioade, cunoscut sub numele de hypomenorrhea. Intervalul de sângerare poate fi anormala în mai multe moduri. Perioadele menstrual al femeii poate sa apara prea des - polymenorrhea sau prea rar - oligomenoree. În plus, durata poate varia de la excesiv de ciclu la ciclu (metroragie).

Fluxul de sângerare poate fi, de asemenea, anormal. Menoragie este asociat cu sângerarea prea multa, în timp ce un volum redus se numeste hypomenorrhea. Combinatia de sângerare excesiva combinata cu sângerare în afara timpul estimat de menstruatie este mentionata ca menometrorrhagia.

Cauze

Sângerari anormale, mai ales în câteva ore de la contactul sexual, poate indica o tulburare de col uterin, cum ar fi ectopie de col uterin sau cancer de col uterin. Pentru femeile mai în vârsta, sexul poate deteriora peretii vaginului, care devin mai subtiri si mai fragile, dupa menopauza, cauzând sângerare.

Sângerari vaginale anormale, care nu este asociata cu actul sexual sau contraceptive pot fi cauzate de o tulburare, cum ar fi fibroame. Pierderea de sânge de la uter poate aparea, de asemenea, la începutul sarcinii si ar putea indica un avort spontan. Diverse afectiuni ale organelor de reproducere feminine pot provoca sangerari in post-menopauza, cum ar fi cancerul de uter.

Diagnostic si Tratament

În scopul de a pune un diagnostic, un examen fizic si probabil, unor teste de sânge trebuie sa fie facut. Aceste teste verifica numarul de sange si nivelul hormonilor de a exclude boli de sânge ca posibile cauze pentru sangerari uterine anormale. Pe baza simptomelor, alte teste se poate face, cum ar fi: dilatarea ?i chiuretaj (D & C), biopsie endometriala, laparoscopie, ecografie, examene diverse pelvine

...