Vărsături de sânge


Gura | Gastroenterologie | Vărsături de sânge (Symptom)


Descriere

Sânge în voma este medical cunoscut sub numele de hematemeza. Sângerare apare de obicei la nivelul tractului gastro-intestinal superior. Acesta poate fi usor confundat cu hemoptizie sau tuse cu sânge, cu toate ca acesta din urma este mai frecventa. Atunci când sângele este vomitat, aceasta poate sa apara fie un rosu aprins sau de culoare rosu inchis. Numai sângele poate fi vazut, sau sângele poate veni amestecat cu mâncare.

Cauze

Tractul gastro-intestinal superior include stomacul, cavitatea bucala, gât, esofag, iar prima parte a intestinului subtire. Sângele, care este vomitat pot veni de la oricare dintre aceste locuri. De exemplu, varsaturile, care sunt foarte fortate sau continua pentru un timp foarte lung pot cauza o ruptura in vasele de sange mici din gât sau esofag, producând urme de sânge în voma.

Vene umflate la nivelul peretilor din partea inferioara si uneori a esofagului stomacului, pot începe sa sângereze. Aceste vene sunt prezente la persoanele cu leziuni hepatice severe.

Alte cauze pot include: ulcer sângerare la nivelul stomacului, prima parte a intestinului subtire, sau esofag, defecte in vasele de sange ale tractului gastro-intestinal, inflamatie, iritatie, sau inflamatie a mucoasei esofagului (esofagita) sau mucoasa stomacului (gastrita ), înghitire sânge, de exemplu, dupa o sângerari nazale, tumori ale stomacului sau esofagului, Zollinger-Ellison si istoric de fumat.

Diagnostic si Tratament

Hematemeza este tratata ca o urgenta medicala. Distinctia mai important este daca exista pierderi de sânge suficiente pentru a provoca soc sau nu.

...